България

Нова книга на проф. Алтънков за престъпленията на БКП

С голям интерес бе посрещнато представянето на новата книга на професор Никола Алтънков – „История на БКП 1919 – 1989“. То се състоя на 21 юни в Тържествената зала на Централния военен клуб в София. Въпреки слабото медийно отразяване, залата бе препълнена. Откриването започна със слово на издателя на книгата, писателя Румен Леонидов. Той акцентира върху някои от най-важните и за съжаление, слабо познати моменти, засегнати в книгата. След него говори и самият професор Алтънков, който сподели своите мотиви за написването на този внушителен и действително уникален труд. В края на събитието, участниците имаха възможност да зададат своите въпроси към автора.

Книгата на професор Алтънков е резултат на дългогодишни изследвания и изложените в нея факти са подкрепени със солидно количество документи. Това е уникален труд, за пръв път обобщил цялата престъпна дейност на комунистическото движение у нас – от присъединяването му към Комунистическия Интернационал през 1919 г., през качването на власт на БКП с помощта на съветските щикове на 9.IX.1944 г., до падането на режима през 1989 г. В книгата е отделено внимание и на друга зловредна левичарска организация у нас, прочула се с предаване на националните интереси и корупция – БЗНС. Изнесените факти хвърлят и нова светлина върху Септемврийските събития от 1923 г. Друг много интересен момент, засегнат в книгата, е езиковата реформа, проведена от БКП. И по-точно, слабо познатите и силно подценяваните вредни последствия до които води. Нещо което професор Алтънков може да освети, тъй като освен историк е и филолог.

Зад този труд, събран в 864 страници, не стои никоя партия, неправителствена организация или държавна институция. Професор Алтънков определено не е казионен историк, а книгите му „Нарекоха ги фашисти“ и „Кой победи?“ се оказаха неудобни и за съвременната либерална, политкоректна система. С авторитета си на историк той защити от хули името на един от най-достойните ни герои – ген. Христо Луков. През годините сме имали честта проф. Алтънков да е лектор на организирани от нас събития. Може в някой отношения позициите ни да се разминават, но определено е човек, който дълбоко уважаваме. Желаем още много успехи на професора!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X