Чествания и възпоменания

Честване за 3-ти март в Стара Загора

И тази година посрещнахме националния празник на България при нашите приятели от Стара Загора. За осма поредна година, старозагорските националисти проведоха факелно шествие, по случай Освобождението на България от турско робство. Организатор на проявата „140 години свободни!“ е сдружение „Бранител“ и местната структура на „Кръв и Чест“, като помощ оказа и фенклуба на „Берое“.

Шествито събра освен голям брой, предимно млади, будни хора от града и не малко гости от цялата страна. Освен Български Национален Съюз, свои представители на проявата изпратиха и сдружение „Ловчанци“, пловдивската структура на „Кръв и Чест“, „Национална съпротива“.

Самото шествие започна от парк „Тракия” в 19:00 часа. Начело на колоните бяха младежи в носии, носещи венец, следваха знаменосци, транспаранти и факлоносците. Дисциплината и реда на участниците, както винаги бяха на ниво. Гледката за минувачите бе впечатляваща, някой аплодираха участниците, други снимаха с телефони, имаше и такива, които се включиха в шествието. Крайната точка бе паметникът на 3-та опълченска дружина и подп. Калитин. Там пред националистите слово произнесе Иван Тодоров от организаторите. След него говори представителя на БНС, Пламен Димитров. Когато речите приключиха бе поднесен венец, а присъстващите паднаха на колене със сведени глави за да почетат с минута мълчание подвига и жертвата на героите. Проявата зъвърши с дружния възгласа „За България – свобода или смърт!“

Поздравяваме домакините за добрата организация и им пожелаваме шествието да става все по-многобройно всяка следваща година.

Видео от събитието:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X