БНС

Новото лого на БНС

След обновяването на нашият сайт, едно от нещата които вероятно сте забелязали е новото лого на Организацията. То бе въведено, не като символ, който да замени използваните до момента, а като едно своеобразно допълнение към нашата символика.

Логото е елемент, подчертаващ една по-ясна и разпознаваема визуална идентичност на БНС. Нещо, което е много важно в информационната епоха в която живеем, характеризираща се с океан от визуална информация, който ни залива ежедневно. В тази връзка, логото е част от цялостната ни стратегия за развитие.

В него са преплетени инициалите на Организацията и древният български символ “ıYı” – олицетворение на многовековната българска държавност. Идеята на изображението е не просто да представлява съвременно лого, но и да съхрани приемствеността в символиката. Един своеобразен синтез на съвременното и древното. Също както днес, ние носим кръвта и духа на нашите предци и продължаваме тяхното дело. И така, както национализмът е здраво стъпил на традицията, но не е инертен, а е жив, жизнен и адекватен на реалностите на времето. Защото борбата ни не е да се върне времето назад. Нейната същност е, ползвайки опита и пазейки ценностите и традициите на предците ни, да се надгради и да се създаде нещо по-добро. Именно за такова бъдеще се борим – стъпило на здравата основа на доказаните през вековете ценности и традиции на нашия народ.

Това е по-дълбокият смисъл, който сме вложили в нашето ново лого.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X